søndag 7. april 2013

Solkake på aprilmøtet!

Denne gule fristande påskekaka har vi fått oppskrifta til frå Synnøve.

Tusen takk til henne, her er oppskrifta:

SyOddny`s Solkake:

Bunn:

200 g malte mandler
2 dl sukker
1ss smelta smør
1 ts bakepulver
2-3 egg

Berre rør i hop alt samman . Steik ved 180 grader 30-40 min.

Suksesskrem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløyte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Rør saman eggeplommer, fløyte, sukker og vaniljesukker i ei panne. Varm det opp over svak varme og rør heile tida til kremen tjuknar. Ta kjelen av plata og rør straks inn i smør i terningar. Rør til kremen er jevn og glatt. Sett kremen kaldt til den stivnar. Legg mandelbunnen på eit fat og smør over kremmen i toppar. 

Kaka smaker best etter nokre dagar.

Kaka kan trygt frysast.


Det var eit flott kakebord på klubbmøtet i april, det er mogleg her kjem fleire oppskrifter!

Her er oppskrift på Britts gulrotkake, det er den med gulrotpynt bak på bordet.


GULROTKAKE

4 stk egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl siktet hvetemel
2 ts natron
3 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1dl olje 
4 dl revet gulrot
Glasur
250 g smøreost ( philadelphiaost)
1 ts vaniljesukker
3 ss smeltet smør
300 g melis
skalet av ei halv appelsin (finrevet)
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og natron. Rør det godt inn. Ha i olje og  revne gulrøtter. Rør det godt inn.
Bruk ei lita langpanne med bakepapir i. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren. 
Glasur
Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Smør glasuren over og pynt med revne gulrøter, som er kokte i en lake av 1dl vatn oog 1dl sukker.

Ingen kommentarer: